Prosper idővonal - Cégünk története


Cégalapítás

1991. május 5.

A Prosper Szoftverház Kft. jogelődjét (a Prosper Szoftverház Bt-t) 1991. tavaszán magyar mérnökök és programtervező matematikusok alapították.

A cél a minőségi szoftverek alkotása volt, amely az eltelt több mint negyed évszázad alatt sem változott. A cég magyar magánszemélyek tulajdonában van.

1992. tavasz

Az első külföldi szoftverfejlesztési megbízás

Az ügyfél a Black Ice Inc., N.Y. USA, a feladat grafikus állománykezelő (TGA) programcsomag készítése színes faxot kezelő szoftverhez

1995. szeptember

Bill Gates elismerése a Prospernek

Bill Gates a Microsoft alapítója és fő tulajdonosa első magyarországi látogatása során saját kezűleg adta át a Prospernek a legjobb magyarországi vidéki viszonteladónak járó plakettet.

1997-től

Együttműködés kezdete az Audi Hungaria Motor Kft-vel

Az Audi működésének teljes körű lefedésére a Prosper 16 egyedi szigetszerű rendszert / alkalmazást készített a termelés, a logisztika, a HR és pénzügy területeken.

2002. január

Elkészült a SEIK vállalairányítási rendszer, amely a kereskedelmi reálfolyamatokat teljes körűen támogatja. Moduljai: beszerzés, raktárgazdálkodás, értékesítés, marketing, szállítás, pénzügy, kontrolling, termékmenedzsment, visszáruzás, iktatás. A rendszer testre szabását a már racionalizált cégműködéshez igazítottuk.

A rendszer bevezetését követően a raktárhiány a korábbi 2%-ára csökkent a rendszerezettebb gazdálkodásnak köszönhetően. A leltározásra fordított idő ötödére csökkent. A beszerzések tervezhetősége folytán a készletgazdálkodás lényegesen hatékonyabbá vált.

A Prosper szakmai megközelítéséhez hűen a SEIK rendszer is úgy készült, hogy a fejlesztést megelőzte az üzleti folyamatok felmérése, a stratégiához igazítása, a szervezetrendszer átalakítása.
A rendszer testre szabása a már racionalizált cégműködéshez lett igazítva.

2003. december

Cégforma átalakítása

A számviteli szabályoknak és egyéb jogi előírásoknak való megfelelés miatt a cég átalakul Kft-vé. Az új cég, a Prosper Szoftverház Kft., a korábbi Prosper Szoftverház Bt. teljes körű jogutódjaként folytatja tevékenységét.

2004-től folyamatosan

Technológiai megoldások

Platformfüggetlenség

Microsoft # Linux # VMware # SQL # JAVA # JavaScript # Node.js # PHP # EDI # Bootstrap # WordPress, Prestashop, Grunt, Composer, SASS valamint több vékony- és vastagkliens keretrendszer # Android # iOs

2008. szeptember

Nemzetközi, vállalatcsoport szintű irányítási rendszer

Megkezdődik az első nemzetközi szinten működő vállalatirányítási rendszer üzemi használata.
Az alrendszer funkcionalitásai az anyavállalathoz hasonlóan teljes körűek, de a kereskedelmi vállalatcsoport működtetését összevontan segítik. Ez elsősorban a beszerzések és a raktározás hatékonyságát növeli, illetve támogatja az értékesítés területi eltéréseit.

Hatékony support

4000 feldolgozott és lezárt jegy a Prosper ügykezelő rendszerében

Napjainkban
Minőségi szoftverek

Minőségi szoftverek

Üzleti folyamatokra optimalizált szoftverek, logisztikai megoldások, hibrid technológiájú rendszerek, egyedi webalkalmazások, mobilapplikációk

Infrastruktúra

Infrastruktúra

Szerverek virtualizálása, felügyelete, hardver- és szoftverbeszerzés, tanácsadás, rendszergazdai tevékenység

Energetikai tanácsadás

Energetikai nyilvántartó rendszer, energiafelhasználás optimalizálása, szoftveres analízise

Intelligens otthon

Zárt, biztonságos okosotthon rendszer, széles hardverkínálattal, távvezérelhető, felügyelhető eszközökkel